Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Wat is de beste stoel in het vliegtuig en welke moet je juist vermijden?

 

Blogpost over de beste plekken in een vliegtuig, gevonden door TicketSpy Hannah (Amsterdam)

Je kan van tevoren bij het online inchecken je eigen stoel kiezen in het vliegtuig, maar wat is eigenlijk de beste plek? Of waar kan je beter niet gaan zitten? Waar heb je de meeste beenruimte of het beste uitzicht? Waar krijg je het eerste eten/drinken, is ’t niet koud of juist te warm? En waar zit je het veiligst?

Reiswebsite Kayak.nl heeft de beste plekken van twee populaire vliegtuigmodellen in kaart gebracht met een infographic (scroll voor de infographic naar het einde van deze blogpost). Het gaat om de Airbus A320-vliegtuigen en de Boeing 777-vliegtuigen. De Airbus A320-vliegtuigen worden voornamelijk door EasyJet en Vueling gebruikt voor korte vluchten. De Boeing 777-vliegtuigen worden voornamelijk door  KLM, Emirates en British Airways gebruikt. 

Airbus A320

De beste zitplaats in dit vliegtuig is stoel 1A, hier krijg je namelijk extra beenruimte, als eerste eten/drinken en heb je een goed uitzicht zonder dat een vliegtuigvleugel je zicht belemmert. Het enige nadeel van deze stoel is dat het een van de koudere plaatsen in het vliegtuig is.

Boeing 777

Bij dit vliegtuig moet je de zitplaatsen op rij 44 en 45 vermijden. Bij deze rijen krijg je minder beenruimte, de stoel kan minder ver naar achteren en je zit dichtbij de wc’s en de crew-ruimte. Door hier te zitten zal je dus eerder kans hebben op minder fijne geurtjes en een rij mensen die naast je staat te wachten tot ze naar de wc kunnen.

De veiligste plek in het vliegtuig

Dé veiligste zitplaats bij een vliegtuigongeluk bestaat niet, maar er zijn wel zitplaatsen waar je statistisch gezien de meeste kans op overleven heb.

Volgens statistieken is er wel een lichte voorkeur voor de plaatsen achterin het vliegtuig. Het wetenschappelijke tijdschrift Popular Mechanics deed onderzoek naar alle vliegrampen in de VS vanaf 1971 t/m 2007 en maakte de conclusie dat je het beste achterin het vliegtuig kunt zitten. 

Het tijdschrift Time deed een soortgelijk onderzoek, maar daaruit bleek dat passagiers op de middelste stoelen achterin het vliegtuig de grootste overlevingskans hebben.

Als er daadwerkelijk een crash voorkomt, dan zit je toch het best bij de nooduitgang. En dit natuurlijk simpelweg, omdat je daar het eerste en snelste naar buiten komt. 

Infographic vliegtuig

Afbeelding 1: de infographic van Kayak.nl waar je goed op kunt zien wat de beste plekken zijn en de bijbehorende voordelen voor de passagiers.