Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Drink koffie in Milaan als een echte Italiaan!

Koffie drinken in Italië is een serieuze kunst. De juiste manier van het drinken van een koffie in Milaan – de geboorteplek van de espresso – is voorgeschreven door gebruiken die maar liefst meer dan honderd jaar oud zijn! Koffie zetten kun je dan ook met een gerust hart aan de Milanesi overlaten. Wij vertellen je waar je in Milaan moet zijn voor de beste koffietentjes en hoe je als een echte Italiaan van je koffie kunt genieten! 

De leukste en beste koffietentjes

Het is lastiger om een slechte kop koffie te vinden, dan een goede in Milaan! Maar toch zijn er een aantal plekken waar je de beste van de beste kunt krijgt. Voor de ultieme cappuccino om je dag mee te starten, ga je naar Caffe Sforzesco in Via Meravigli. Aanschouw op het overdekte buitenterras hoe het leven in Milaan in de vroege morgen op gang komt, uiteraard onder het genot van de perfect bereidde cappuccino.

Wil je je meer in nostalgische sferen begeven? Ga dan naar Caffe Cova. Eén van Milaans oudste banketbakkerijen met een prachtig traditioneel decor, waar de combinatie van de beste koffie en gebak je zal weg laten zwijmelen. Deze banketbakkerij is gestart in 1817 door Antonio Cova. Het was een belangrijke plek voor de upperclass van Milaan om samen te komen en te socializen. Ook was het een trefpunt voor kunstenaars, intellectuelen, muzikanten, schrijvers, politici en journalisten. Ga hier zeker genieten van de beste cappuccino’s, latte macchiatos, americanos en vele andere overheerlijke koffie’s, in deze prachtige ambiance! 

Bar_Luce_Milaan

Voor een briljante koffie ervaring kan je ook naar het Wes Anderson-designed cafe, Bar Luce, gaan in het nieuwe Fondazione Prada. Een koffie-ervaring zoals omschreven in een roman. Het cafe heeft een ambiance van een typisch Milanees cafe uit de jaren 50 en 60. De ontwerper, Wes Anderson, is een filmmaker bekend van de films The Life Aquatic en The Grand Budapest Hotel. De esthetiek van zijn films komt terug in het ontwerp van het cafe en creëert een unieke sfeer. Waan je in 1950 en drink verassend goede koffie aan baby roze en pastel groene diner-style tafels, begeven tussen de welbekende jukeboxes! 

Vergeet ook zeker niet de Milanese koffie specialiteit te proberen, namelijk de marocchino. Dit is een koffie geserveerd in een klein glas en bestaat uit een shot espresso, cacao poeder en melkschuim. Om je lippen bij af te likken! 

Wanneer welke koffie


Nu je weet waar je in Milaan moet zijn voor de beste koffie is het ook handig te weten wanneer je nu welke koffie besteld. Wat als je een ‘gewoon bakkie koffie’ wil? Of trek hebt in een cappuccino midden op de dag? Met onderstaande tips weet je hoe en op welk moment van de dag je de juiste koffie kunt bestellen!

 • Ten eerste, is het belangrijk om te weten dat Italianen ‘een café‘, ‘een bar’ noemen. Een ‘caffé‘ betekend namelijk ‘een koffie‘. 
 • Espresso is voor elk moment op de dag: er is nooit een goed of slecht moment voor een espresso!
 • Ga het liefst niet zitten in een café, tenzij je je voeten echt even moet laten rusten. Waarom? Omdat zodra je gaat zitten, de prijs van je kop koffie verdubbeld of zelfs verdriedubbeld. Dat is waarom Italianen vaak staand hun koffie opdrinken voor vaak maar €1,-
 • Neem geen koffie mee in een beker en loop hier niet mee rond. Voor Italianen, is het niet logisch om koffie in een café te bestellen en deze dan vervolgens mee te nemen en ergens anders op te gaan drinken. 
 • Neem slokjes! Nippen is echt niet toegestaan.
 • Bestel geen cappuccino na 11:00 uur, dat is not-done. Cappuccino is alleen voor bij het ontbijt, aangezien hier melk in zit en melk, volgens de traditionele Italianen, alleen maar voor in de ochtend is. 
 • Als een kop Espresso al te sterk is, drink dan nooit een Americano. Deze is nog veel sterker. Neem in plaats hiervan, een caffé lungo, koffie in een langer glas met iets meer water er in. 
 • Ga je toch voor een Espresso, vraag voor un caffé. Espresso is meer een technische term dat Italianen zelf bijna niet gebruiken. 
 • Bestel alleen in de zomer een ijs koffie. Kies uit een heerlijke caffé freddo of een cappuccino freddo
 • Italiaanse koffie wordt op een drinkbare temperatuur geserveerd. Wil je een warmere kop koffie, vraag naar een caffe bollente
 • Vaak moet je eerst betalen voordat je je bestelling krijgt. Wist je dat geld wordt gezien als een van de meest vieze dingen ter wereld? Om deze reden zal je dan ook vaak zien dat één iemand het geld afhandelt en een ander de koffie maakt. 

Het is wel duidelijk dat koffie drinken voor Italianen onlosmakelijk verbonden is aan hun cultuur. Als echte koffie liefhebber is een bezoek aan Milaan dan ook zeker een must. Laat je in de hierboven genoemde café’s onderdompelen in deze eeuwen oude Italiaanse koffie cultuur en geniet van de beste kop koffie ooit in het prachtige Milaan!