Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Mis deze festivals niet!

dreamstime_s_59880654

Eindelijk, het festival seizoen is weer begonnen! Met zoveel mogelijk vrienden, in je mooiste outfit en hipste zonnebril de gaafste festivals af gaan is waar de meeste heel het jaar naar uitkijken. Van het relaxte Day-at-the-park tot het uitbundige Wish Outdoor, in ons kleine kikkerlandje heb je genoeg keuze uit de meest uiteenlopende festivals. Maar wat denk je van het buitenland? De internationale festival scene heeft onvergetelijke ervaringen te bieden. Met mensen vanuit heel de wereld op de meeste unieke locaties, helemaal uit je dak gaan, tilt de festival-spirit naar een nog hoger niveau. Waar moet je zijn? Wij vertellen het je!

Burning man, USA

Burning man, niet zomaar een festival. Een 6-daags festival dat eigenlijk meer een levensstijl te noemen is. Het festival vindt plaats in Nevada, wat voor het grootste gedeelte bestaat uit bergen en woestijn. Een enorm stuk woestijn dat omgetoverd wordt tot een festival terrein met de mooiste kunst objecten, de meest unieke en bizarre mensen, evenementen en workshops, maakt dit een absoluut onvergetelijke ervaring. Het festival is erg populair onder een groot aantal creatieve mensen die in staat zijn maanden van werk te stoppen in tijdelijk kunst creaties. Sommige zijn adembenemend mooi, van piratenschepen tot enorme mechanische wolven of gigantische theepotten. Je weet niet wat je ziet!

Een bijzonder fenomeen is dat er op dit festival geen gebruik wordt gemaakt van geld. Er is namelijk op heel het festival geen reclame, sponsoring of verkoop te vinden. Het is gebaseerd op een ‘gifting economy’ waar iedereen onvoorwaardelijk alles aan elkaar geeft, ruilt of deelt. Ook eten en drinken is iets waar iedereen zelf voor moet zorgen. Kortom; Burning Man is niet te vergelijken met welk ander festival ter wereld dan ook. Zin in een uitdaging en de ervaring van je leven? Laat dit festival dan zeker niet aan je voorbij gaan!

Coachella, USA

Coachella – http://www.digitaltrends.com/virtual-reality/live-stream-coachella-virtual-reality/

Coachella, het beroemde Amerikaanse festival wat vooral ook erg populair is onder de celebreties. Duizenden muziekliefhebbers weten hun weg te vinden diep de woestijn van Californië in. De officiële naam van het festival is ‘The Coachella Valley Music and Arts Festival’, wat precies weergeeft wat je er kunt vinden; de beroemdste artiesten en bands en bijzonder inspirerende kunst objecten. Het vind twee weekenden plaats in april en heeft maar liefst vijf main stages; The Coachelle Stage, Outdoor Theatre, Gobi Tent, Mojave Tent en de Sahara tent. Je vindt er de meest uiteenlopende muziekstijlen van Rock, Indie tot Electronica en Hip Hop. De temperatuur kan er aardig oplopen tot een graad of 38°c dus genoeg verkoeling is een must!

Wil je dit geweldige festival ervaren? Zorg dan dat je op tijd een ticket weet te bemachtigen. Het festival wordt tegenwoordig door maar liefst een half miljoen mensen bezocht en het is vaak binnen een uur al uitverkocht!

Sziget, Hongarije

Eén van de meest multiculturele festivals is het Sziget Festival in Boedapest, Hongarije. Al jarenlang trekken festival liefhebbers wereldwijd naar de Hongaarse hoofdstad om midden in de Donau, op het eiland Obuda, samen helemaal uit hun dak te gaan. Zeven dagen lang is er muziek, theater, workshops en meer. Maar liefst duizend bands spelen verspreid over zestig podia uiteenlopende muziek. Het heerlijke sfeertje trekt jaarlijks zo’n 360.000 bezoekers, het is dan ook een van de grootste festivals van Europa. Even een break tussen het feesten door? Ga pottenbakken, buikdansen, leer wat woorden Hongaars of maak je eigen kaars. Het uitgebreide programma zorgt dat je je party-spirit oneindig vast kan houden en er de tijd van je leven kunt beleven!

MELT, Duitsland

http://skylinereviews.com/?p=18006

Een fenomenaal festival in een van onze buurlanden is MELT, Duitsland. Het Dance-festival vindt plaats in Ferropolis, de stad van ijzer. Dit was vroeger een kolenmijn en is een soort van eiland waar vele machines te vinden zijn, wat voor een interessante scenery zorgt. Het is aan het water, dus bij mooi weer kan er een heerlijke duik genomen worden ter verkoeling. De line-ups zijn de beste van Duitsland. Grote namen nemen plaats op de vijf stages en en bieden een continue programma aan tot 7 uur in de ochtend. Nog niet klaar met feesten? Ga dan gerust verder op de Sleepless Floor, net iets buiten het festival terrein gelegen. Veel Techno-DJs, bandjes en artiesten kunnen drie dagen lang worden aanschouwt op deze bijzondere locatie. De industriële vibe die hier heerst en het feit dat je maar liefst 24 uur lang per dag kan feesten, maakt ook dit festival een waanzinnige beleving!

EXIT, Servië

Aleksandar Kamasi, EXIT photo team

Een goed festival hangt samen met een goede locatie. Denk aan een immens verlaten fort met talloze gangen, bunkers en een groot Dance area met ’s werelds grootste artiesten. Welkom op het EXIT festival in Servië! Deze unieke setting maakt dit een must-go festival. De stages staan tussen grote afgebrokkelde muren die te bereiken zijn via eeuwenoude tunnels en stenen bruggen. Muziek variërend van rock tot Dance, Indie tot Latin, Reggae tot Electronic, maakt dit een festival voor iedereen. Er is zoveel te beleven op dit festival dat een moment van rust niet verkeerd is. Laadt tussendoor even op in de ‘chill zones’ met hangmatten, schaduw en comfortabele stoelen. Met de rivier de Donau aan de vestingmuren gelegen en de goedkope en gezellig stad Novi Sad aan de overkant, is dit festival in èèn woord ‘fenomenaal’ te noemen!

Als echte die-hard festivalganger is je hart waarschijnlijk nu sneller gaan kloppen en kan je niet wachten èèn of meerdere van deze festivals in het buitenland af te gaan. Zeker doen!! Maar zorg dat je altijd goed voorbereid er naar toe gaat. Lees je goed in, drink genoeg water en zorg voor voldoende verkoeling op de wat warmere festival terreinen. Hou dit in je achterhoofd en ga dan zeker het avontuur van je leven aan. Geniet, dans, ervaar en party-hard!

Zoek & Bespaar