Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Bucketlist Marathons wereldwijd!

runners

Het is weer zo ver; er kan weer gerend worden! Zondag 18 september vindt Nederlands grootste hardloopevenement, de Dam tot Damloop, plaats. Van de Prins Hendrikkade in Amsterdam, in 16 km, naar de Peperstraat in Zaandam, zo gedaan toch? Een heerlijk evenement waar je als hardloper je hart mee op kunt halen. Wil je het een stapje verder tillen of ben je een fanatieke hardloper? Doe dan eens mee aan een marathon. En nog beter, een marathon in het buitenland! Wereldwijd vind je de gaafste marathon evenementen. Waar? Wij vertellen het je!

Jungfrau Marathon, Zwitserland

runner

Zoek het wat hogerop met deze veel-vragende marathon in Zwitserland. Een marathon voor de ervaren hardloper, waarbij je jezelf brengt naar de top van de meest indrukwekkende berggebieden ter wereld. Verkijk je de eerste 10km langs het mooie Brienz meer niet op het bergachtige parcour wat je nog te wachten staat. Geen enkele heuvel-training kan je voorbereiden op deze meedogenloze beklimming waaraan je begint zodra je in de buurt komt van de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau. Maar vergeet niet de beloning die je aan het einde van deze intensieve marathon te wachten staat; een adembenemend en prachtig panoramisch uitzicht. Een ‘view’ waar je u tegen zegt en deze marathon absoluut de moeite waard maakt! 

Patagonian Internationale Marathon, Chili

dreamstime_s_31373811

Deze internationale marathon bestaat pas vijf jaar, maar maakt nu al een grote impact. Het is een eco-vriendelijke marathon die je in aanraking brengt met de natuur. De meest prachtige landschappen komen voorbij; je rent langs kraakheldere meren, de mooiste watervallen en de kleurrijkste natuur. Je kunt geen geld winnen door mee te doen, maar in plaats daarvan wordt er voor elke deelnemer die de finish haalt een boom gepland in het Het Nationale Park Torres del Paine. Rennen en tegelijkertijd iets goeds bijdragen aan de natuur, beter kan niet!

Rock n Roll Marathon, Portugal

girl running

Deze populaire marathon eindigt in de aan de kustgelegen Europese stad, Lissabon. Het is marathon waarbij je van A naar B loopt, een vlakke route aflegt en gedurende de hele run meer dan dertig live bands tegenkomt. De start vind plaats in de mooie kustplaats Cascais. Ben je eenmaal op weg, dan ren je langs de oevers van de Tagus rivier om vervolgens te eindigen in het centrum van Lissabon. Een prima plaats om te finishen, aangezien de stad over rijke architectuur beschikt. Denk hierbij aan de historische kerken, het Sro Jorge Kasteel of de langste brug van Europa; Vasco de Gama. Een marathon mix van muziek en historie!

Athene Marathon, Griekenland

runner greeece

Ooit wel eens bij nagedacht waar de naam ‘marathon’ vandaan komt? Terug in 490 voor christus, rende de Griekse boodschapper Pheidippides, van Marathon naar Athene om nieuws te brengen over de Atheense overwinning. Bij aankomst, vele mijlen verder, is hij gestorven door uitputting. Deze race laat 13.000 hardlopers zijn voetstappen volgen. Het parcour vindt plaats over uitdagende heuvels en eindigt in Griekse stijl, door onder een Griekse boog door te rennen in het Panathenaic stadium. Laat je onderdompelen in de historie van de marathon, onder het gejuich van een hoop enthousiaste Grieken!

Dit is natuurlijk een kleine greep uit de tientallen marathons wereldwijd, maar is een mooie selectie, mocht je eens voor een andere marathon-beleving willen gaan. Welke uitdaging ga jij rennend aan?