Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Weetjes die je wilt weten over Bali

Gewoonten

In Bali is religie één van de belangrijkste dingen voor de bewoners. Het is daarom ook goed om deze punten in het achterhoofd te houden tijdens je bezoek. Raak je hoofd niet aan. Het hoofd is volgens Indonesiërs het reinste onderdeel van het lichaam. Het wordt als een belediging gezien, wanneer deze wel wordt aangeraakt. Ook is het van belang, dat de linkerhand geen actieve rol speelt tijdens het wijzen of eten. De linkerhand is onrein, deze regel geldt ook voor de voeten. Tot slot, toon respect in tempels of privé huizen. Respect kan getoond worden door je schoenen uit te trekken tijdens een bezoek.

Bevolkingsgroep van Bali

De grootste bevolkingsgroep zijn Balinezen. Echter hebben ook veel Javanen zich gevestigd op Bali. Het grote verschil tussen deze bevolkingsgroepen is, dat de Balinezen uitbundiger, kleurrijker en minder ingetogen zijn dan de Javanen.

Drinkwater

De kwaliteit van het drinkwater is zodanig slecht, dat deze niet gedronken kan worden door toeristen. De kans op ziek worden is groot.

Feestdagen

De feest kalender is goed gevuld. De kalender telt 200 plechDrinkwater
De kwaliteit van het drinkwater is zodanig slecht, dat deze niet gedronken kan worden door toeristen. De kans op ziek worden is groot.
tige gelegenheden, zowel regionaal als nationaal. Deze plechtige gelegenheden omvatten voornamelijk religieuze ceremonieën. Een ceremonie is daarom als toerist ook vrijwel niet te missen tijdens een bezoek.

Klimaat

Het eiland heeft te maken met de zogenoemde regentijd. Deze regentijd is actief in de periode van november tot april. De meeste regenbuien zullen vallen in januari en februari in bergachtige gebieden. Toch is de temperatuur vrijwel altijd constant met circa 30 graden Celsius.

Munteenheid

De munteenheid in Bali is Rupiah. In grote plaatsen kan er gepind worden en in hotels en winkels worden creditcards geaccepteerd. Het is verstandig om niet te veel contant geld op zak mee te nemen voor de veiligheid.

Openbaar vervoer en transport

Het is sterk aan te raden om een Uber applicatie te installeren op je telefoon voorafgaand aan je bezoek. Deze applicatie zorgt voor een snelle en goedkope taxi, waar je wilt. Ook kun je gebruik maken van de bemo’s, dit zijn kleine bussen die volgens een vast traject rijden. Dit vervoersmiddel is goedkoop, maar niet erg comfortabel. Tussen de grote steden rijden ook toeristenbussen.

Visum

Elke bezoeker van Bali dient een visum te hebben. Bij aankomst, kan er direct een visum aangevraagd worden. Echter geldt dit visum alleen, wanneer er binnen 30 dagen weer vertrokken wordt. Bij een langer bezoek, dient een visum vroegtijdig aangevraagd te worden. Om het land binnen te komen, wordt er om een paspoort gevraagd met een minimale geldigheid van 6 maanden.