Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Air France breidt vliegtarieven-mix uit.

Friday afternoon Research gedaan door TicketSpy Ingmar (Amsterdam)

Eerder deze week maakte Air France bekend om voor de laagste tarieven geen gratis ruimbagage meer toe te laten. Nu is bekend geworden per wanneer dit wordt ingevoerd en voor welke vluchten dit van toepassing is. De ingangsdatum bij Air France is 6 februari 2013 en de tickets krijgen de noemer Mini fares.

Gelukkig is dit nog niet van toepassing voor de vluchten vanaf Amsterdam naar Frankrijk of andere Europese steden. Helaas geldt dat niet voor andere Europese landen waarbij je vliegt op bijvoorbeeld Marseille en Toulouse. Denk aan Berlijn-Marseille of Praag-Marseille.

Parijs Charles de Gaulle is vooralsnog gevrijwaard van deze nieuwe regeling. Wellicht dat de financiële belangen én concurrentie daar nog iets te groot zijn. (Maar het zal slechts een kwestie van tijd zijn en ook daar zullen passagiers geconfronteerd worden met extra kosten en verlies van een stuk service.)

Tussen die andere landen en Frankrijk biedt Air France een instaptarief aan vanaf €50-80 per enkele reis. Zoals gezegd dien je dan te betalen voor je koffer, maar ook andere zaken zijn niet meer inclusief. Hieronder noemen we je precies wat je moet gaan missen en welke aanvullende kosten er zijn.

Wat is inclusief:

  • 1 stuk handbagage met een maximum gewicht van 12kg
  • Krant
  • Drankjes en snacks

Wat is exclusief:

  • 1 stuk ruimbagage met een maximumgewicht, kosten bedragen €15 per enkele reis
  • De stoelvoorkeur vooraf invoeren is niet meer mogelijk
  • Het ticket mag niet gewijzigd worden, ook niet tegen betaling van een toeslag
  • Je verdient geen Flying Blue award mijlen en/of status mijlen
Met name het verlies van de Flying Blue mijlen zal menig Frequent Flyer niet blij maken. Zij worden nu gedwongen om een duurder ticket aan te schaffen om  binnen Europa een gering aantal miles te kunnen sparen.
In Amerika hebben ze daar een term voor, Revenue based Frequent Flyer Programmes. Oftewel je beloning in mijlen is afhankelijk van de omzet die je een vliegmaatschappij opbrengt.
TicketSpy University zegt: Vaak testen airlines nieuwe ticket/productsystemen op kleine schaal om ze vervolgens op een bredere wijze uit te rollen. Het zou ons niet verbazen als Air France/KLM straks een persbericht verstuurt waarin ze zeggen dat vanwege een overweldigend succes ze hebben besloten om op alle vluchten binnen Europa dit nieuwe concept door te voeren. Aan de reiziger is het dan om alles wat er wordt verkondigd wel of niet te geloven .