Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Besparingstip (2) voor nieuwe KLM bagage regels

 

Research gedaan door TicketSpy Esther (Amsterdam)

Op 22 april 2013 verandert er veel voor passagiers die met KLM Economy Class vliegen.

Iedereen die vanaf dat moment een ticket koopt en geen deelnemer is van het Flying Blue programma moet verplicht minimaal €15 voor een in te checken koffer betalen. Maar omdat de meeste reizigers ook een terugreis boeken wordt dit bedrag verdubbeld tot €30.

KLM staat momenteel nog alleen met dit besluit vergeleken met andere reguliere vliegmaatschappijen die vanaf Schiphol vliegen. Uitzondering zijn natuurlijk de lowcost maatschappijen zoals bijvoorbeeld easyJet, Transavia en Norwegian, waarbij je bagage altijd al extra geld kost.

Reizen met KLM is voor velen prettig, vergeet alleen niet dat ze ook in samenwerking vliegen met hun SkyTeam alliantie partners. De tarieven op de routes waar andere mede alliantie leden ook vluchten uitvoeren zijn in de afgelopen jaren aardig gelijk getrokken. Laat het nu op het vlak van de ruimbagage totaal anders zijn.

Juist daarom kun je veel voordeel behalen, want alle andere Europese SkyTeam leden kennen vooralsnog geen kosten voor het inchecken van je koffer. TicketSpy Esther zocht daarom precies uit hoe het met hun bagage reglementen zit.

Een ander aantrekkelijk voordeel om met SkyTeam airlines te vliegen zijn de Flying Blue award- en statusmijlen die je op hun vluchten verdient. Nog geen lid? Meld je dan nu gelijk kosteloos aan voor het Frequent Flyer programma van Air France – KLM.

SkyTeam VliegmaatschappijLimiet gratis ruimbagageLimiet gratis handbagage
Air France*1 stuk van 23kg1 stuk van 12kg
Aeroflot1 stuk van 23kg1 stuk van 10kg
Air Europa1 stuk van 23kg1 stuk van 10kg
Alitalia1 stuk van 23kg1 stuk van 8kg
Czech Airlines1 stuk van 23kg1 stuk van 8kg
Tarom1 stuk van 23kg1 stuk van 10kg
MEA Middle Eastern Airlines1 stuk van 23kg1 stuk van 10kg

*= met uitzondering van Air France Mini-fares (kosten: €15/enkele reis/koffer) Foto: copyright persfoto SkyTeam

TicketSpy University zegt: de meeste vluchten vanaf Amsterdam met SkyTeam leden zijn gewoon op de site van KLM te boeken. Vergelijk deze altijd wel met die op hun eigen websites. Daar kunnen de prijzen namelijk een stuk lager liggen.