Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Betalen voor je koffer bij KLM en Air France?

Research gedaan door TicketSpy David (Amsterdam)

Vanmiddag gaat Air France een persconferentie geven over de introductie van het betalen voor je ruimbagage bij de allerlaagste tarieven.

Dat zal dan gelden voor Economy Class passagiers die op dezelfde routes vliegen als de lowcostmaatschappijen. Zo kunnen ze, is onze verwachting, de ticketprijzen kunstmatig laag houden. Gelijkertijd verdienen ze extra aan passagiers die toch een koffer of rugzak willen inchecken. Deze inkomsten kunnen op jaarbasis oplopen tot vele honderden miljoenen euro’s.

Als Air France er mee van start zal gaan, dan is het slechts een kwestie van tijd dat ook KLM dit gaat introduceren. Immers waarom de moedermaatschappij wel en de dochter niet, toch?

Wat is de impact voor jou als passagier

Als we kijken naar Noord Amerika, waar het zogenoemde ontbundelen van bagage, catering en andere zaken al langer bestaat, is het volgende van belang. Tot het moment waarop Air France/KLM beslissen om voor je koffer te moeten betalen hoef je je geen zorgen te maken.

Tickets die worden besteld tot een bepaalde te noemen datum zijn gewoon inclusief alles wat je tot dan toe mocht verwachten. Dus inclusief een gratis koffer.

Maar boek je vanaf deze datum of daarna, dan ben je verplicht om tijdens je reis de kosten te voldoen

Wat kun je doen om dit te voorkomen

Heel simpel gezegd, je moet in feite nu al je tickets kopen. Dan heb je geen centje pijn en mag iedereen die in dezelfde boeking staat nog 1 koffer vrij inchecken.

Air France heeft gemeld dat zij voor haar zelf de plannen rondom de bagagekosten zal gaan melden. Als dat daar bij blijft hoeven we ons voor de KLM voorlopig niet ongerust te maken. Maar als er een schaap over de dam is kun je er van uit gaan dat andere spoedig zullen volgen.

Laten we hopen dat de Europese tickets die je boekt tijdens de komende Werelddealweken nog niet zonder ruimbagage zal worden aangeboden. Maar meer hiervoor natuurlijk vanmiddag na afloop van de bekendmaking van het nieuws.