Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

De nieuwe handbagage regels van easyJet.

Easyjet

Tips door TicketSpy Max (Amsterdam) Foto: easyJet

Zoals elke low cost maatschappij probeert ook easyJet op alle fronten haar kosten te verlagen. Dat kan zijn bij het personeel, door geen kerstpaketten meer weg te geven of door een goedkoper merk bier te schenken. Maar wat ze natuurlijk ook kunnen doen, is het limiteren van de afmetingen van handbagage waarbij ze hopen dat mensen te grote tassen meenemen om daar een extra zakcentje aan over te houden. Vanaf 2 juli wijzigt er iets bij easyJet, iets wat we bij TicketSpy nog niet eerder hebben gezien.

Volgens easyJet is de reden om haar beleid omtrent meegenomen handbagage aan te passen dat niet alle handbagage in de bagagebakken meegenomen kan worden. Opmerkelijk, want bij concurrent KLM mag men 1 stuk handbagage + accessoire meenemen en daar zien we dergelijke problemen lang niet altijd voorkomen.

Om reizigers te garanderen dat hun handbagage mee aan boord kan heeft easyJet besloten haar beleid grondig te wijzigen. Wanneer je handbagage maximaal 50x40x20 centimeter meet (inclusief handvaten) dan word het stuk gegarandeerd bij de gate geaccepteerd.

Uiteraard is het nog steeds vrij om grotere bagage mee te nemen maar mocht er blijken dat er geen ruimte is in de bagagebakken dan wordt je handbagage alsnog in het ruim geplaatst. De maximale afmetingen blijven gehandhaafd, deze zijn 56X45X25 centimeter.

Wanneer je je met grotere handbagage meldt bij de gate, en blijkt dat je dus niet voldoet aan de voorwaarden van easyJet dan heb je de keus om niet te vliegen, of je handbagage tegen betaling van €50 per enkele reis alsnog te laten inchecken. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de afmetingen van je handbagage.

Mocht je dus vanaf 2 juli 2013 met easyJet vliegen dan weet je waar je rekening mee moet houden om jezelf geld te besparen en vooral hoe je de kas van easyJet niet hoeft te spekken!

TicketSpy University zegt: ondanks de strenge voorwaarden qua afmetingen heb je bij easyJet geen beperkingen op gewicht. Je mag dus zoveel spullen meenemen zolang het maar binnen de afmetingen van je handbagage past! Kom maar op met die loden blokken!