Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Lekker loungen op Schiphol

Even een drankje doen op Schiphol is vrijwel altijd een kostbare aangelegenheid. Helemaal als je kiest voor een biertje of wijntje. Om nog maar te zwijgen als je een mix met bijvoorbeeld whisky en cola bestelt. Daar betaal je namelijk al snel €8 voor. Hierbij is het dan ook nog maar de vraag of er wel voldoende sterke drank in je glas zit. Een glas bier doet gemiddeld €4 en voor een rode of witte wijn betaal je zo’n €5-6.

Nu willen we niemand motiveren om enorm veel alcohol naar binnen te werken voor vertrek van een vlucht. Het droogt je lichaam namelijk enorm uit en helpt ook niet om een jet-lag tegen te gaan. Maar wie toch op zijn gemak lekker wil chillen en zonder zorgen gebruik wil maken van ongelimiteerde drankjes kan op Schiphol terecht.

De plekken hiervoor zijn de Servisair/Menzies Business Lounges. Veel passagiers denken dat deze alleen toegankelijk zijn voor mensen met een duur First of Business Class ticket of Frequent Flyers die zeer veel reizen. Echter is het tegendeel waar.

Want als je €30 entree betaalt mag je gewoon naar binnen en geniet je van diverse voordelen:

  • Wifi (2 x 30 minuten)
  • Comfortabele stoelen
  • Ongelimiteerd gebruik van softdrinks, koffie en thee
  • Ongelimiteerd gebruik van alcoholische dranken (inclusief gedestilleerd, whiskey, rum, wodka, etc.)
  • Diverse snacks (warm en/of koud) en soep
  • Gratis magazines en kranten

Wat wil je nog meer, je eigen drankenbuffet!

Lounges zijn ook ideaal als je vlucht flink vertraagd is. Kun je daar op je gemak en voorzien van alle bovenstaande voorzieningen op je vertrek wachten. Heel wat beter dan rond moeten hangen bij een saaie gate.

Overigens is er een manier om goedkoper de lounge in te kunnen. Heb je een ArkeFly ticket, dan kun je via hun site een entreebewijs kopen voor €22. Scheelt toch weer bijna 30%.

Je vindt de lounges op de 1e verdieping achter de controle punten op Schiphol. Zowel in de Schengen als niet-Schengen area zijn ze gelegen. Wel is het zo dat de lounge voor het niet-Schengen gedeelte een uitgebreider assortiment dranken heeft. De foto’s die we hebben genomen zijn dan ook afkomstig uit deze lounge.

Op andere luchthavens wereldwijd is het principe eigenlijk hetzelfde. Ook daar kun je privé-lounges vinden waar je tegen betaling naar binnen kunt. Vlieg je vaak dan zijn er abonnementen op deze locaties (ruim 600!) verkrijgbaar bij onder andere Airportangel en Priority Pass. Niet echt goedkoop maar wel reuze handig als je altijd voor vertrek zonder kosten op een luchthaven wilt vertoeven. Veel internationale doorgewinterde reizigers weten deze plekken dan ook al jaren steevast te vinden.

Vlieg je met een prijsvechter dan is het goed om te weten dat je dan op diverse bestemmingen van easyJet, Ryanair en Transavia eveneens de lounges binnen mag. Zo voelt lowcost opeens een heel stuk prettiger aan. Trakteer je zelf dus gerust een keer op een stukje extra luxe!