Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

New York overstap tip.

Research gedaan door TicketSpy David (Amsterdam)

Wie ooit in New York heeft moeten overstappen op een vlucht vanaf een andere luchthaven weet dat dat geen pretje is. Dat betekent in de metro, overstappen, in een trein en dan misschien ook nog een ritje met de bus.

Eenmaal uren verder kun je dan eindelijk je verbinding halen. Niet echt iets om dagelijks te moeten doen zonder aanslag te hoeven plegen op je gemoedstoestand.

New York kent 3 grote luchthavens, JFK (de bekendste), Newark (in New Jersey) en La Guardia (de kleinste). Vanaf al deze airports vliegt Delta Air Lines. Daarmee is ze gelijk de grootste maatschappij vanaf New York.

Wat veel mensen niet weten, ook de Amerikanen zelf niet, is dat Delta een zeer aantrekkelijke service heeft. Wie namelijk moet overstappen op een vlucht vanaf een andere luchthaven heeft recht op gratis vervoer per taxi. Zeg dus gerust vaarwel tegen het Openbaar Vervoer.

Hoe kom je hiervoor in aanmerking?

  • Je moet beschikken over een ticket met Delta vluchtnummers (deze begint met de lettercode DL)
  • Dit ticket mag geen gratis ticket op ticket zijn gekocht met Frequent Flyer mijlen
  • De doorverbinding op een andere Delta vlucht moet op hetzelfde ticket staan (2 losse tickets combineren is niet mogelijk)
  • Je moet naar en/of van een transatlantische bestemming vliegen (bv. Amsterdam-New York-Chicago)
Voor welke New Yorkse luchthavens geldt dit?
Je mag hiervan gebruik maken als je vliegt op en vertrekt vanaf New York JFK, Newark of La Guardia

Wat moet je hiervoor doen?

Ga op de luchthaven naar de balie met de naam ‘Delta Baggage Office’, laat je ticket zien en ontvang een voucher voor de rit per taxi.

Wat is niet inbegrepen?

  • Fooi voor de chauffeur
  • Het inchecken en/of doorlabelen van je bagage op de luchthaven waar je volgende vlucht vertrekt

Wat als je een KLM ticket hebt?

KLM biedt heel veel vluchten aan in samenwerking met Delta Air Lines. Maar staat er een KLM vluchtnummer in je ticket, ook al vlieg je de hele reis met Delta Air Lines, dan heb je geen recht op deze service.

Wil je toch gebruik kunnen maken van deze gratis overstap service per taxi? Boek dan je vliegticket op de website van Delta Air Lines zelf.

TicketSpy University zegt: plan altijd genoeg overstaptijd in als je in New York een doorverbinding hebt. Houd rekening met gemiddeld 3,5-4 uur tussen aankomst en vertrek i.v.m. het drukke en onvoorspelbare verkeer tussen de diverse wijken. Ook de paspoortcontrole kan daarnaast een tijdrovende bezigheid zijn.