Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Ryanair cadeaubonnen een goed geschenk?

Het hele jaar door kun je bij Ryanair kadokaarten kopen met een waarde vanaf €25 tot maximaal €200. Niets nieuws want ook KLM biedt deze al langere tijd aan, zo ook tal van andere luchtvaartmaatschappijen.

De KLM exemplaren zijn maximaal 2 jaar geldig (maar je mag een ticket boeken tot 11 maanden na de laatste geldigheidsdatum) en zijn altijd een welkom cadeau voor iedereen die reisplannen heeft. Mocht je de waarde niet helemaal voor je ticket gebruiken, dan blijft het restant als saldo staan voor een vervolgaankoop. Een ander voordeel is dat je alle vluchten op klm.nl kunt betalen met deze zogenoemde giftcards. Dus eveneens de vluchten van Air France, Delta Air Lines, Alitalia en alle code-share vluchten van KLM en haar partners.

Heel wat anders gaat het er aan toe bij Ryanair. We plozen de bijbehorende voorwaarden daarom eventjes goed voor je uit en kwamen toch een flink aantal minpunten tegen:

  • De voucher is slechts 12 maanden na afgifte geldig + je moet ook binnen deze 12 maanden vliegen
  • Als je het saldo niet in zijn geheel gebruikt dan vervalt het restant
  • De persoon die de voucher aankoopt betaalt altijd een toeslag van €6
  • De cadeaubonnen staan op naam en alleen deze persoon mag ze gebruiken (de bon weer cadeau geven aan een ander mag dus niet)
  • Als je je ticket met een cadeaubon hebt betaald dan is het overzetten van het ticket op een ander persoon niet toegestaan

Je ziet het, flink wat addertjes onder het gras. Een echte misser is volgens ons de €6 toeslag die de gever van de kaart voor zijn of haar kiezen krijgt. Wat ook niet echt netjes is, is het feit dat Ryanair geen restant saldo op de kaart laat staan.

Wil je iemand daarom een Ryanair vlucht cadeau doen, dan is het eigenlijk wijzer en voordeliger om de kosten van het ticket gedeeltelijk of helemaal voor je rekening te nemen. Hiermee vermijd je onnodige kosten en kan de houder van het ticket deze ook nog eens overdragen aan een ander. Alhoewel ook dat weer een duik in de geldbuidel met zich mee zal brengen.