Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Ticket trick: overstappen zonder over te stappen

Research gedaan door Ticketspy University (Diemen)

Veel TicketSpy volgers mailen ons met de vraag hoe het zit als je een ticket koopt met vertrek vanuit het buitenland en hiermee via Amsterdam reist. Is er dan een mogelijkheid om op Schiphol op de terugweg uit te stappen en je koffer van de band te halen?

In principe is dit vaak niet mogelijk. Stel je vliegt terug vanuit New York via Amsterdam naar Bremen. Je koffer wordt dan in New York al door-gelabeld richting Duitsland. Als je dan je koffer op Schiphol van de band wil halen zul je deze helaas niet aantreffen. Kortom je dient je volledige reis af te maken tot en met je eindbestemming.

Maar er zijn een paar uitzonderingen waarbij je op de tussen-luchthaven zonder probleem toch je koffer in ontvangst kunt nemen. Deze delen we natuurlijk graag met je.

  1. Je zorgt ervoor dat je doorverbinding op de tussen-luchthaven pas 12 uur na aankomst plaatsvindt. Dus in de ochtend arriveren en de volgende vlucht laat in de avond plannen
  2. Je kiest voor een doorverbinding op de volgende dag. Let er dan goed op dat er tussen aankomst en vertrek niet meer dan 24 uur tijd zit.

In beide gevallen kun je dan bij het inchecken voor de vlucht aangeven dat je je koffer alleen tot Schiphol wilt laten labelen. De persoon achter de balie zal je dan trouwens vertellen dat je voor je doorverbinding in Amsterdam ter plekke weer opnieuw dient in te checken. Of je dat ook daadwerkelijk wilt doen mag je uiteraard zelf bepalen.

Overigens is deze constructie eveneens van toepassing voor de heenreis. Je vliegt dan eerst naar Schiphol, waarna je thuis overnacht en de volgende dag fris richting de luchthaven gaat om je echte reis te kunnen aanvangen.

TicketSpy University zegt: Om deze tickets met een lange overstaptijd te kunnen boeken dien je op de website van de vliegmaatschappij in het zoekscherm te kiezen voor ‘meerdere betemmingen’. Je moet dan vlucht voor vlucht je ticket opbouwen. Houd rekening met de reisdata als je terugkomt van een niet-europese bestemming i.v.m. tijdverschil. Print altijd de algemene voorwaarden uit van de luchtvaartmaatschapij (in het Engels) waar ze het doorlabelen van de bagage benoemen. Zo kun je aan de check-in agent aantonen dat je geheel conform de regels handelt.