De Beste Aanbiedingen voor een goedkoop Ticket, Hotel, Stedentrip en Vakantie
Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Geheime Ticket Deals ontvangen?
nicky-kijkt-en-wijst-naar-rechts-800

Ticket trick: overstappen zonder over te stappen

LIKE TicketSpy op Facebook en mis geen enkele super goedkope Vakantie Deal!

Research gedaan door Ticketspy University (Diemen)

Veel TicketSpy volgers mailen ons met de vraag hoe het zit als je een ticket koopt met vertrek vanuit het buitenland en hiermee via Amsterdam reist. Is er dan een mogelijkheid om op Schiphol op de terugweg uit te stappen en je koffer van de band te halen?

In principe is dit vaak niet mogelijk. Stel je vliegt terug vanuit New York via Amsterdam naar Bremen. Je koffer wordt dan in New York al door-gelabeld richting Duitsland. Als je dan je koffer op Schiphol van de band wil halen zul je deze helaas niet aantreffen. Kortom je dient je volledige reis af te maken tot en met je eindbestemming.

Maar er zijn een paar uitzonderingen waarbij je op de tussen-luchthaven zonder probleem toch je koffer in ontvangst kunt nemen. Deze delen we natuurlijk graag met je.

  1. Je zorgt ervoor dat je doorverbinding op de tussen-luchthaven pas 12 uur na aankomst plaatsvindt. Dus in de ochtend arriveren en de volgende vlucht laat in de avond plannen
  2. Je kiest voor een doorverbinding op de volgende dag. Let er dan goed op dat er tussen aankomst en vertrek niet meer dan 24 uur tijd zit.

In beide gevallen kun je dan bij het inchecken voor de vlucht aangeven dat je je koffer alleen tot Schiphol wilt laten labelen. De persoon achter de balie zal je dan trouwens vertellen dat je voor je doorverbinding in Amsterdam ter plekke weer opnieuw dient in te checken. Of je dat ook daadwerkelijk wilt doen mag je uiteraard zelf bepalen.

Overigens is deze constructie eveneens van toepassing voor de heenreis. Je vliegt dan eerst naar Schiphol, waarna je thuis overnacht en de volgende dag fris richting de luchthaven gaat om je echte reis te kunnen aanvangen.

TicketSpy University zegt: Om deze tickets met een lange overstaptijd te kunnen boeken dien je op de website van de vliegmaatschappij in het zoekscherm te kiezen voor ‘meerdere betemmingen’. Je moet dan vlucht voor vlucht je ticket opbouwen. Houd rekening met de reisdata als je terugkomt van een niet-europese bestemming i.v.m. tijdverschil. Print altijd de algemene voorwaarden uit van de luchtvaartmaatschapij (in het Engels) waar ze het doorlabelen van de bagage benoemen. Zo kun je aan de check-in agent aantonen dat je geheel conform de regels handelt.

Vind de Beste Tickets

Heenvlucht

Kies datum heenvlucht

Datum heenvlucht

Terugvlucht

Kies datum terugvlucht

Datum terugvlucht

 
Reacties

Indien je alleen hand bagage bij je hebt kun je dan dus gewoon op de terugreis op Schiphol je reis beeindigen. Hoe zit dat op de heen reis indien e geen bagae hebt… kun je dan gewoon op schiphol inchecken/instappen

Hallo Harold, Bij alleen handbagage dien je sowieso in het land waar je ticket begint op te stappen.
Doe je dat niet en wil je gewoon vanaf Schiphol je reis beginnen dan zal de airline je gehele ticket gelijk na het sluiten van de gate op de buitenlandse luchthaven annuleren. Dit noemen ze ook in hun reisvoorwaarden op hun website. Voor alle reguliere maatschappijen is dat van toepassing. Behalve bij lowcostmaatschappijen als easyJet en Ryanair. Mis je daar je heenvlucht dan blijft je terugreis gewoon geldig. Groeten, Team TS

Geld dit ook als als je in- en uit moet checken op antwerpen centraal station?
Ik heb namelijk niet zoveel zin om de treinreis terug te maken.
Alvast bedankt

Hallo Marlotte,
Op de terugreis kun je gewoon in Amsterdam uitstappen en hoef je niet met de trein weer naar Antwerpen.
Volg ons stappenplan om probleemloos deze KLM tickets te kunnen gebruiken.
Gr. Team TS

zou je ook zonder problemen in amsterdam kunnen inchecken bijv. in geval van een ticket met vertrek op woensdagavond vanuit een treinstation in belgië waarbij de vlucht vanaf schiphol pas op donderdagochtend rond 11.00 vertrekt ? m.a.w. je skipt het treingedeelte op de heenweg belgië-schiphol. ik ben benieuwd naar jullie reactie,

Hallo Marco,
Nee je moet altijd in Antwerpen eerst je KLM ticket laten zien. Dan krijg je een treinkaart naar Schiophol. Bij de check in is de boeking trouwens geblokkeerd. Pas als ze het afgestempelde kaartje zien openen ze deze weer. Dus het traject Antwerpen-Schiphol per trein overslaan is helaas geen optie.

Groeten,
Team TS

Er staat dat het staat in de algemene voorwaarden van de KLM. Ik kan deze echter niet vinden. Hebben jullie daar een directe link van?
Gr.

Hallo Bart,

Check deze KLM pagina (onderaan bij het kopje Bagage en transfers).
http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/baggage/baggage_allowance/index.htm

Groeten,
Team Ticketspy

Beste Ticketspy,

Helaas lukt het me niet om zoals in het genoemde voorbeeld de heenreis via Parijs en de terugreis via Amsterdam te boeken. Via de link (expedia.com/de) lijkt het alleen mogelijk om deze reis te boeken via Dusseldorf tegen het voordelig tarief. Zou u misschien wat aanwijzingen kunnen geven?

Hallo Mari,

Wil je Amsterdam gebruiken als punt om van of naar te vliegen, dan gelden inderdaad hogere tarieven.
Je bent gebonden aan de genoemde luchthavens als je voor de lage prijs een ticket wil kopen.

Groeten,
Team TS

Hi!

Heel interessant dit. Ik overweeg een ticket te kopen naar LA, welke nu in de aanbieding is via Dusseldorf.
Ik zie dat de terugweg inderdaad via Amsterdam gaat, waar ik woon, dus het zou top zijn als ik daar m’n koffer kon pakken en doorgaan. Ik wil alleen wel zeker zijn dat dat in mijn geval dan ook kan.

Stel je voor:
17:00 Los Angeles, Los Angeles Intl., California, USA KL 0604, 74E Operated by: KLM
+1 dag 12:15 Amsterdam, Schiphol, Netherlands
13:10 Amsterdam, Schiphol, Netherlands KL 1857, F70 Operated by: Klm Cityhopper
14:00 Dusseldorf, International Airport, Germany

Zou het dan goed komen? Het vertrek van Amsterdam naar Dusseldorf is op dezelfde dag.. Of gaat het erom dat het vertrek van uit Los Angeles en de overstap van Amsterdam naar Dusseldorf officieel een dag later is?

Hallo Suus,

Goede vraag!

Je mag je koffer tot Amsterdam laten labelen als:
1) de vlucht naar Duitsland een dag later is dan de aankomst op Schiphol, maar wel binnen 24 uur
2) of als je een doorverbinding naar Duitsland kiest die minimaal 12 uur na het arriveren op Schiphol vertrekt

In alle andere gevallen kun je je in gecheckte bagage niet kosteloos meenemen op Schiphol
Op de site van KLM kun je ook kiezen om je reisschema vlucht voor vlucht op te bouwen.
Selecteer dan precies welke vluchten je op welke dagen wilt laten vallen.

Er is ook een vroegere KLM vlucht naar Amsterdam, de KL602, die komt qua tijden wellicht gunstiger uit. Of kies voor die van Delta met een extra overstap in de VS (indien mogelijk).

Groeten en succes,
Team TicketSpy