Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Top of flop? Bagage poolen in het vliegtuig

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=KOYTefUmygA&feature=player_embedded”]
Trend gespot door TicketSpy Hidde (Amsterdam)

Met steeds meer luchtvaartmaatschappijen die je in te checken bagage niet meer gratis willen meenemen wordt vliegen heel wat kostbaarder.

Een Frans platform op internet, jib.li, denkt de oplossing te hebben. Zij brengt passagiers met elkaar in contact die enerzijds op zoek zijn naar mogelijkheden om bagage te vervoeren. En anderzijds juist veel kilo’s beschikbaar hebben omdat ze hun bagage limiet niet of niet helemaal gebruiken.

Wie dus nog wat extra gewicht mee kan nemen al dan niet op dezelfde vlucht kan dat via het platform kenbaar maken. Hierbij mag je zelf bepalen welk bedrag je daarvoor wil hebben.

Heb je juist ruimte nodig om je bagage mee te kunnen nemen, maar wil je niet de prijs betalen die de vliegmaatschappij vraagt, dan kun je dus op een aanbod ingaan.

Het is en blijft wel erg tricky om bagage van een ander mee te nemen. Denk aan verstopte verdovende middelen of andere waar die je absoluut niet mee mag nemen aan boord. In sommige landen is het zelfs verboden om bagage die je niet zelf hebt ingepakt mee te nemen.

De vraag blijft echter wel: zou jij dit aandurven om te gaan doen?

(Tip: klik op het gebruik van Engelse ondertiteling tijdens het YouTube filmpje)