Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Slecht nieuws: Transavia maakt vliegen weer duurder!

Dure koffers

Travel info gevonden door TicketSpy friend Gerard

Wat is het toch fijn als volgers van onze site met nieuws komen over luchtvaartmaatschappijen. Nou ja fijn, het is prettig dat we deze informatie konden ontvangen, maar of je daar als reiziger vrolijk van moet worden betwijfelen we.

Transavia heeft namelijk zonder enige vooraankondiging de tarieven voor in te checken bagage verhoogd. Daar waar de luchtvaartmaatschappijen voorheen nog een termijn van 1 of 2 maanden aanhielden zien we dat die coulance echt voorbij is.

Er wordt door de luchtvaartbazen besloten om meer geld te willen verdienen en dat dient dan ook per direct te gebeuren. Hun klanten hierover even netjes informeren is blijkbaar niet meer van deze tijd.

Wie nu een koffer in wil checken betaalt tot 50% meer kosten. Hieronder de tabel met nieuwe toeslagen voor het inchecken van je 1e stuk bagage. Let op, deze prijzen zijn van toepassing als je alles voor vertrek online regelt. Op de luchthaven betalen kost nog meer.

Gewicht per kofferoude toeslagnieuwe toeslag
max 15kg€10€15
max 20kg€15€20
max 23kg€25€25

* Deze prijzen gelden per enkele reis, dus ben je in de meeste gevallen het dubbele kwijt

Is er ook goed nieuws over Transavia te melden?

Ja, want stel dat je met 2 personen vliegt dan mag er in 1 koffer bijvoorbeeld 10 kg en in de andere koffer 20kg. Zo blijf je binnen de limiet van 2 x 15kg en betaal je per persoon dus €15 per koffer per enkele reis (€60 voor een retour). Je kan dus het gewicht verdelen wat in sommige gevallen handig is. Maar dit geldt alleen als je allebei in dezelfde reservering staat. Heb je individueel geboekt, iets wat vaak gebeurt als je met vrienden of vriendinnen reist, dan is dit voordeeltje helaas niet van toepassing.

TicketSpy zegt: deel dit bericht met anderen zodat ook zij hiervan op de hoogte zijn en er rekening mee kunnen houden.