Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Update vernieuwde KLM bagageregels.

Koffer perikelen

Research gedaan door TicketSpy Iris (Amsterdam)

Het is bijna gedaan met de pret van de koffer die je gratis bij KLM mag inchecken.

KLM heeft namelijk een paar dagen geleden zonder enige toeters of bellen bekend gemaakt dat je ook op de vluchten naar Frankrijk en via Frankrijk naar Europese bestemmingen moet gaan betalen voor je koffer. Online €15 per koffer, op de luchthaven €30. Shame on you KLM! Want op jullie website staat hierover niets genoemd.

Het was ook niet anders te verwachten. Alleen gaat dit pas eind volgende maand in, vanaf woensdag 31 juli om precies te zijn. Opnieuw heel tactisch gekozen omdat in het weekend erop volgend heel veel Fransen met vakantie gaan.

Heb je al een ticket gekocht naar of via Frankrijk? Dan geven de exemplaren tot en met de aankoopdatum 20 juni 2013 nog recht op gratis inchecken. Vanaf afgelopen vrijdag zijn alle tickets van KLM met vertrek vanaf 31 juli 2013 dus exclusief de koffer. Nogmaals het gaat om Europese bestemmingen. Vlieg je door naar een stad buiten Europa dan is er dus (nog) niets aan de hand.

Hieronder hebben we een overzicht voor je met SkyTeam maatschappijen die nog wel een gratis koffer aanbieden. Dat kan trouwens ook op KLM vluchten naar Italië, Rusland, Georgië, Wit Rusland en de Oekraïne.

Een ander aantrekkelijk voordeel om met SkyTeam airlines te vliegen zijn de Flying Blue award- en statusmijlen die je op hun vluchten verdient. Nog geen lid? Meld je dan nu gelijk kosteloos aan voor het Frequent Flyer programma van Air France – KLM. Je mag dan tot nadere aankondiging je koffer gratis inchecken.

Doe dat ook voor je kinderen vanaf 2 jaar die wellicht met je meevliegen. Ook zij hebben recht op 23kg aan ruimbagage!

SkyTeam VliegmaatschappijLimiet gratis ruimbagageLimiet gratis handbagage
Aeroflot1 stuk van 23kg1 stuk van 10kg
Air Europa1 stuk van 23kg1 stuk van 10kg
Alitalia1 stuk van 23kg1 stuk van 8kg
Czech Airlines1 stuk van 23kg1 stuk van 8kg
Tarom1 stuk van 23kg1 stuk van 10kg
MEA Middle Eastern Airlines1 stuk van 23kg1 stuk van 10kg
TicketSpy University zegt: de meeste vluchten vanaf Amsterdam met SkyTeam leden zijn gewoon op de site van KLM te boeken. Vergelijk deze altijd wel met die op hun eigen websites. Daar kunnen de prijzen namelijk een stuk lager liggen.