Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Verander de wereld met een lach!

smiling girls

Een lach zegt meer dan duizend woorden. Vind je niet? Een vriendelijke glimlach van iemand die je voor laat bij het oversteken, een glimlach van de caissière bij de supermarkt, een glimlach van een kleine peuter die voorbij komt waggelen. Welke glimlach dan ook, die ene lach kan absoluut het verschil van je dag maken. En geef je een glimlach weg? Dan krijg je er bijna altijd eentje terug. Lachen is fijn, het verbind ons en maakt het leven mooier. Vandaag op Nationale dag van de glimlach staan we stil bij het verspreiden van deze glimlach wereldwijd. Hoe? Door je reis bijvoorbeeld in het teken van vrijwilligerswerk te zetten en de wereld een stukje mooier te maken. Lees snel verder welke mooie bestemmingen uitstekend zijn om dit te kunnen doen! 

India

indian child smile

Vrijwilligerswerk in India kan een absolute uitdaging zijn. Ben je een vrouw? Dan moet je namelijk goed voorbereid zijn op de verschillende rolpatronen wat betreft mannen en vrouwen. Dit is in India anders dan in de meeste westerse landen. Je moet over de mogelijkheid beschikken respect te hebben voor de lokale verwachtingen als het gaat om vrouwen. Mannen daarentegen moeten weten hoe zij op een juiste manier met vrouwen om horen te gaan in India. Lijkt dit je geen probleem? Dan is India een interessant land om je glimlach mee te delen.

Met de maar al te snel groeiende economie wordt de lokale bevolking gedwongen om zich aan te passen aan de modernisering of ongewild achter te blijven. Het verschil tussen arm en rijk is dan ook groot. Het biedt echter de ideale omstandigheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Op het gebied van mensenrechten, sociale ontwikkeling, volksgezondheid of bijvoorbeeld kinderarbeid. Veel vrijwilligersprogramma’s hebben te maken met het helpen van kinderen, dit in verband met de geschiedenis van sociale problemen wat betreft kinderen in India. Ben jij diegene die dit chaotische maar mooie land een stukje gelukkiger gaat maken?

Peru

peru smile

Zorgen voor een glimlach in een land met cultuur en schoonheid? Ga naar Peru. Dit land staat er om bekend een van de meest gastvrije, vriendelijke inwoners ter wereld te hebben. Peruanen verwelkomen graag bezoekers en bieden buitenlanders een comfortabele omgeving om kennis te maken met de Spaanse taal. Het leven op het platteland is er traditioneel, vooral als je het vergelijkt met het moderne leven in de grote steden. Veel plattelands mensen leven van het land wat zij verbouwen en zijn volledig zelfvoorzienend. Voornamelijk de mensen in het Andesgebergte en het Amazone regenwoud.

Peru is dan ook de perfecte bestemming voor vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in landbouw, duurzaamheid, milieu-projecten en wilde dieren. De lokale bevolking spreekt een enorme dankbaarheid uit naar ieder die hen te hulp komt. Dit alleen al maakt Peru een fantastische bestemming om bij te dragen aan een betere wereld en mooie waardevolle ervaringen op te doen!

Thailand

Thailand smile child

Thailand is één van de bestemmingen van Zuid-Oost Azië waar het meest naar toe wordt gereisd. En dit is niet zomaar zo. Het land is gedreven door het boeddhisme, overal vind je er tempels en het biedt enorm veel rustgevende plekken om te mediteren en te reflecteren. En dan het eten niet te vergeten; het eten is om te smullen, smaakvol en zorgt voor een hoop tranen en zweet bij buitenlanders die niet weten waar ze aan beginnen. Het land is goed betaalbaar voor bezoekers, wat Thailand onder andere erg aantrekkelijk maakt voor vrijwilligers.

De steden worden steeds toeristischer, maar zodra je het binnenland in gaat vind je er talloze gebieden waar inwoners nog op de traditionele Thaise wijze leven. Door vrijwilligers wordt hier vaak Engelse les gegeven op kleine scholen met kinderen van alle leeftijden die barsten van de energie. Vrijwilligerswerk in de steden bestaat voornamelijk uit het werken met straatkinderen en wezen, in de met armoede getroffen gebieden. Thailand is een bestemming waar je een hoop glimlachen kunt toveren op het gezicht van voornamelijk kinderen in nood, maar er zeker zelf ook een grote glimlach voor terug krijgt!

Costa Rica

luiaard

Costa Ricanen zijn geïnspireerd door de zin ‘Pura Vida’ wat het ‘Pure leven’ betekend. Het zijn dankbare mensen met een positieve instelling. De natie is beïnvloed door Spanjaarden in de geschiedenis maar kent een mengelmoes aan culturen van Duits tot Carribisch. Vergeleken met omringende landen, richt Costa Rica zich sterk op het onderwijs. Meer dan 90% van de bevolking kan dan ook lezen en schrijven. Het land wordt beschouwd als één van de veiligste landen in Latijns-Amerika en vrijwilligers kunnen dan ook makkelijk deelnemen aan het lokale leven.

Het vrijwilligerswerk in Costa Rica hangt veel samen met middelen die het land van nature bezit. De meeste projecten hebben te maken met ecologische en geografische diversiteit. Ook vind je er natuurbehoud en milieuvriendelijke landbouw initiatieven verspreid over heel het land. Wil jij je glimlach delen op meerdere vlakken en meedoen aan diverse zinvolle projecten? Overweeg dan dit prachtige Costa Rica met uiteenlopende projecten met zeeschildpadden en luiaards tot de gezondheidszorg en de bouw!

smiling people

India, Peru, Thailand, Costa Rica of gewoon hier in Nederland? Waar dan ook ter wereld, verspreid je geluksgevoel en deel het met zoveel mogelijk mensen. Help elkaar, lach en maak elkaars leven nog mooier dan het vaak al is! Een lach is een kleine moeite en vaak de kleinste afstand tussen twee mensen!