Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Wat gaan de koffers doen in 2014?

Dure koffers

Travel info gevonden door TicketSpy David (Amsterdam)

In 2014 is het definitief gedaan met het gratis kunnen inchecken van je ruimbagage op vluchten binnen Europa. Een recht waar je eigenlijk al sinds de eerste dag dat er gevlogen kon worden aanspraak op kon maken.

Maar tijden veranderen en de inkomsten van de vliegtuigmaatschappijen dalen. Daarom hebben diverse airlines sinds een paar jaar terug de koffertoeslag ingevoerd om verliezen te kunnen voorkomen. Echter zijn deze inkomsten nu zo groot dat het vragen van geld voor in te checken bagage (en voor maaltijden, zitplaatsreserveringen, etc.) ze vette winsten laat maken. Helaas is dit alles onomkeerbaar en zullen we vanaf nu extra moeten betalen, of je laat je koffer gewoon thuis.

Vanaf 1 april 2014 geldt er voor zowel ArkeFly als Corendon een koffertoeslag. Transavia maakt al langer van deze ‘handigheid’ gebruik. KLM lijkt de enige partij te zijn waarbij je nog wel gratis een koffer mag inchecken, mits je deelnemer bent van hun Flying Blue spaarprogramma. Alleen verwachten wij dat ook dit niet meer een lang leven zal hebben. De directeur van KLM Nederland heeft in interviews al laten doorschemeren dat de gratis koffer nog tot (of tot en met) dit voorjaar gegarandeerd vrij in het ruim mag. Voor ons een veeg teken dat ook dit mogelijk binnenkort verleden tijd zal zijn.

Wie nu een ticket koopt bij KLM voor de zomermaanden hoeft zich in principe geen zorgen te maken. Luchtvaartmaatschappijen, de goede dan, hanteren altijd een datumgrens waarbij de tot dan toe gekochte tickets vrij zijn van een toeslag. Iets wat ArkeFly bijvoorbeeld ook heeft gedaan.

Om je een idee te geven van de aanvullende kosten hebben we die hieronder voor je genoemd. Deze gelden bij ArkeFly en Corendon pas vanaf 1 april 2014!

ArkeFly (binnen en buiten Europa)

Economy & Comfort Class: 20kg = €5 / 30kg = €15 / 40kg = €25

Premimum Comfort & Star Class: 40 kg = gratis

Corendon (binnen en buiten Europa)

Economy Class: 20kg = €5 / 30kg = €15 / 40kg = €25

KLM (binnen Europa)

Economy Class: 23kg = €15 (gratis voor Flying Blue leden)

Business Class: 2 x 32 kg = gratis

Transavia (binnen en buiten Europa)

Economy Class: 15kg = €15 / 20kg = €20 / 23kg = €25

Opmerkingen: alle genoemde prijzen gelden voor een enkele reis mits online gekocht, peildatum 10 januari 2014