Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

De verborgen tickets van KLM overzee!

Vliegende Hollanders in de Oost

Ticket deals gevonden door TicketSpy David (Amsterdam)

De luchtvaart zit vol regels, sommige zijn helder ander weer van een weinig transparant karakter. Juist deze laatste zijn interessant om te volgen want dan kun je op hele interessante deals stuiten.

Bij de KLM hebben we een mooi voorbeeld kunnen vinden, of liever gezegd meerdere. Er bestaan namelijk KLM vluchten in den vreemde waar je niet zo snel bij stil staat. Dat heeft te maken met de zogenoemde ‘fifth rule of freedom’ waar diverse airlines hun voordeel mee doen. Deze regel houdt in dat een luchtvaartmaatschappij uit land A mag vliegen op land B om vervolgens door te vliegen naar Land C.

Tussen land B en land C mogen ze met juist deze regel vliegtickets aanbieden. Een voorbeeld, KLM vliegt van Amsterdam naar Singapore en van Singapore door naar Denpasar (Bali). In Singapore stappen veel passagiers uit en daardoor zou KLM met een half leeg toestel door moeten vliegen naar Bali. Zonde van de stoelen, want daar zouden veel lokale mensen gebruik van kunnen maken. Gelukkig heeft KLM tussen Singapore en Bali (en omgekeerd) het recht om dat te doen.

Maar op deze route vliegen ook al Singapore Airlines, Garuda, Tiger, Scoot, JetStar en nog wat andere maatschappijen. Die genieten bij de Aziaten in principe de voorkeur, want dat zijn hun vliegmaatschappijen. Om toch de stoelen gevuld te krijgen zakt KLM (lokaal) enorm met haar prijzen. En met succes, want veel mensen weten al sinds jaar en dag deze speciale tickets te vinden.

Hier in Nederland weten slechts een beperkt aantal reizigers (vaak expats) van deze mogelijkheid en dat is bijzonder jammer, temeer omdat ze gewoon bij KLM zelf te koop zijn. Het grote voordeel is bovendien dat je met deze tickets leuke combinaties kunt maken. Vlieg bijvoorbeeld van Kuala Lumpur naar Jakarta en daarna van Bali naar Singapore. Gewoon met de blauwe vliegtuigen van KLM.

Wil je naar Bali maar zijn de prijzen te hoog voor je? Dan koop je eerst een goedkoop ticket naar Singapore (al dan niet met KLM) en plak je er een KLM retour aan vast. Lekker easy!

Hieronder de vluchten waar KLM ‘in den vreemde’ zonder enkel probleem heerlijk aan het prijs dumpen is.

VanNaarPrijs retourticket
SingaporeDenpasar€152
DenpasarSingapore€168
Kuala LumpurJakarta€98
JakartaKuala Lumpur€171

Let op! Een enkele reis kun je ook gewoon boeken en tegen een lagere prijs.

Wanneer boeken: het hele jaar door

Minimum verblijf: geen Maximum verblijf: 12 maanden

Handbagage: 1 stuk met een maximaal gewicht van 12kg

Ruimbagage: 1 koffer of rugzak met een maximaal gewicht van 23kg

Flying Blue: 25%

Opmerking 1: KLM vliegt dagelijks tussen Kuala Lumpur en Jakarta en tussen Singapore en Bali

Opmerking 2: tickets met vetrek vanuit Indonesië zijn duurder omdat ze in US$ worden geprijsd

Beschikbare stoelen checken en reserveren: via onze directe voordeel-link (kies de gewenste plaats van vertrek)

TicketSpy zegt: buiten Europa doet KLM niet zo moeilijk over je in te checken bagage. Je betaalt dus geen enkele toeslag. En Flying Blue mijlen? Die verdien je net zo makkelijk!