Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Economy Comfort vs Economy Comfort

Ticketdeals gevonden door TicketSpy Melanie (Amsterdam)

Tientallen airlines bieden momenteel een zogenoemde tussenklasse. Ook wel een Economy Plus, Extra of Comfort genoemd. Bij de een krijg je meer beenruimte, bij de ander kan de stoel ook nog eens een stuk verder naar achteren. En anderen bieden een compleet andere stoel die lijkt op die van de Business Class.

Vandaag hebben we 2 maatschappijen met elkaar vergeleken. KLM en Icelandair, welke allebei op New York en Washington vliegen.

Een groot verschil bij Icelandair is dat ze de stoel naast je leeg hebben gehouden en tussen je buurman of buurvrouw een handig tafelplankje hebben gemonteerd. Zo krijg je flink wat meer ruimte ter beschikking in zowel de lengte als breedte. KLM kent deze opstelling niet en dus moet je qua bewegingsvrijheid genoegen nemen met alleen een stuk meer beenruimte.

Bij Icelandair krijg je dus eigenlijk 1,5 stoel voor de prijs van 1. Plus mag je op alle luchthavens (Amsterdam, Reykjavik, New York, Boston Washington) in de luxe business lounges. Een handig stopcontact in je stoel om ongestoord je devices op te laden maakt tot slot alles compleet.

ServiceIcelandairKLM
Stoelafstand84cm89cm
Stoelbreedte44cm44cm
Lederen stoelenJaNee
Eigen videoschermJaJa
StopcontactJaNee*
TravelkitJaNee
MaaltijdenInbegrepenInbegrepen
(Alcoholische) drankjesInbegrepenInbegrepen
Handbagage2 stuks van 10kg1 stuk van 12kg
Ruimbagage2 stuks max 46kg1 stuk max 23kg
Toegang Business LoungesJaNee

*= wel aan boord van de KLM Airbus A330-300 naar Washington

  • New York, Boston, Washington met Icelandair €895
  • New York, Boston, Washington met KLM/Delta Air Lines €820 / €870 / 849
Wanneer boeken: Icelandair tot en met 8 maart 2013, KLM geen limiet
Wanneer reizen: Icelandair in april & mei, KLM idem
Minimum verblijf: nacht van zaterdag op zondag Maximum verblijf: Icelandair 1 maand, KLM 3 maanden
Frequent Flyer programma: Icelandair ja 100% mijlen, KLM ja 25% mijlen
Beschikbare stoelen checken en reserveren: via onze directe link met Icelandair of voordeel-link met KLM
TicketSpy tip 1: de toeslagen voor KLM’s Economy Comfort stoelen bedragen op deze routes €80 of €90 per enkele reis. Wie met Delta Air Lines vliegt kan beter op hun site een stoel met meer beenruimte reserveren, dat scheelt al snel zo’n 10-15% omdat Delta Air Lines de toeslagen in Dollars prijst.
TicketSpy tip 2: Vlieg je met veel bagage, dan is de deal van Icelandair een stuk aantrekkelijker. Bij hun mag je namelijk 2x23kg gratis in het ruim meenemen (heen en terug) en een extra stuk handbagage van 10kg. KLM en Delta Air Lines vragen in dat geval een toeslag van €550 per retour (1x€150 voor de 2e koffer in het ruim van 23kg + 1x€400 voor het 2e stuk handbagage van 10kg, ook in het ruim).