Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Frank zegt: ‘vlieg deze zomer naar IJsland’

Guest blog door TicketSpy friend Frank de Regt (Hoofddorp)

Op het lijstje van bestemmingen waar het team van TicketSpy nog heel graag een keer heen wil staat IJsland. Maar ja, het werk op de Hogeschool gaat voor en daarom hebben we voorlopig geen tijd. Maar jij misschien wel. Lees daarom wat Frank voor ons op papier heeft over IJsland. Een plek waar je toch wel één keer in je leven moet zijn geweest.

Sinds het uitbreken van de wereldwijde bankencrisis, eind 2008, staat IJsland volop in de kijker. Het land ging bijna ten onder aan deze crisis. Inmiddels zijn we ruim 4 jaar verder en heeft het acrtische land zich dankzij een daadkrachtige overheid sterk hersteld. Het toerisme heeft sinds de val van IJslandse Kroon een enorme vlucht genomen. De sector bloeit als nooit tevoren, mede dankzij het nu veel gunstiger prijsniveau. IJsland is daarom tegenwoordig meer dan een stay over-locatie voor reizigers naar de VS en Canada. Sterker nog: IJsland is booming. De ongekende schoonheid van het land en het unieke cosy karakter van hoofdstad Reykjavik wordt door steeds meer Europeanen ontdekt.

Wanneer boeken: tot en met 24 mei 2013
Wanneer reizen: tussen 29 juli en 29 september 2013
Beschikbare stoelen checken en reserveren: via onze directe link met Icelandair

Best places volgens Frank:
Voor ‘first timers’ zijn er voldoende hotspots in Reykjavik en het zuidwesten van het land. Volgens TicketSpy moet je de wereldberoemde Gulfoss waterval en de indrukwekkende geisers Geysir en Strokkur, ten zuidoosten van Reykjavik, minimaal 1 keer in je leven gezien hebben. Ook de Blue Lagoon, een thermaal buitenbad midden in de lavavelden, mag je niet missen. Perfect te combineren met je 45 minuten durende trip van luchthaven Keflavik naar je hotel in Reykjavik. Ontspanning gegarandeerd…

Maar wil je méér, dan zijn er volop mogelijkheden. Bezoek de ‘Bridge Between the 2 continents’, een indrukwekkende weergave van wat de 2 aardplaten die op IJsland samen komen met een landschap kunnen doen. Ook erg fraai: de zuidkust van het land met z’n grote variëteit aan landschappen. Graslanden, zwarte stranden, lavavelden en zicht op adembemende gletsjers.

In  Reykjavik is Cafe Paris dé place to be voor een drankje en vormt het gebouw van de Nationale Opera, Harpa, een architectonische trekpleister. De stad biedt een ruime keuze aan koffiebarretjes, knusse winkeltje en goede restaurants. Het centrum is compact en daarom prima te voet te verkennen. Niet te missen: de witte Hallgrímskirkja (kerk). Vergeet ook vooral het Höfdi-huis niet. Hier bezegelden Reagan en Gorbatsjov in 1986 het einde van de koude oorlog…Handige reistips…

  • Eén ding is in IJsland heel onbeleefd: fooi geven! Het klinkt vreemd, maar tippen wordt echt als een belediging gezien. Iets om even in gedachten te houden…
  • Ook in lente en zomer kan het weer ineens omslaan en de temperatuur veranderen van aangenaam naar kil. Warme kleding is het hele jaar onmisbaar.
  • Autohuur is prima betaalbaar, zeker bij ruim van tevoren boeken. Het biedt veel vrijheid om zélf op pad te gaan en mooie plekjes te ontdekken. Let op: veel binnenwegen zijn voor een normale auto verboden terrein. Op safetravel.is vind je alle benodigde info over autorijden in IJsland.

Meer info over (zuidwest) IJsland en Reykjavik:
www.icelandair.nl

www.visitreykjavik.is
www.visitreykjanes.is
www.inspiredbyiceland.com