Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Ontdek Cuba, vanaf €519

Special door TicketSpy Ingmar (Amsterdam) en TicketSpy friend Conga. Foto: Gocuba.com

Wij zijn heel erg fan van Cuba, de sigaren, de mensen, het eten, de drank en de sfeer zijn enkele redenen om dit prachtige eiland te bezoeken. TicketSpy vriend Conga komt er wat vaker en heeft wat meer kennis van het eiland. Daarom delen we vandaag een stuk geschreven door Conga om een beter beeld te schetsen van Cuba. Mocht je naar aanleiding van onderstaand verhaal zin hebben om je vakantie door te brengen op het eiland van de sigaren, dan hebben wij ook meteen een overzicht van de aanbieders en bijbehorende prijzen. Juist omdat wij het enorm leuk vinden om verhalen van echte reizigers te horen plaatsen we nu een stukje van onze volger Conga, die Cuba regelmatig bezoekt en hier een boel kennis van heeft:

” Cuba, een verwarrend land.

Niets van wat jij denkt over Cuba is waar. Oké, het is een eiland en de baas is Raoul Castro, maar verder is niets wat het lijkt.

Vrijwel alle informatie die je op internet of elders vindt over Cuba is ideologisch of commercieel getint. Voor- en tegenstanders van het regime (dat woord geeft al een positie aan, wij schijnen een regering te hebben, geen regime) delen informatie vanuit hun perspectief en reisorganisaties en aanverwante clubs hebben er een commercieel belang bij dat jij naar Cuba gaat.

Omdat alles vanuit de verschillende invalshoeken uit zijn perspectief wordt getrokken wil ik hier een paar van de meest voorkomende onzin ontkrachten:

* Op elke straathoek hoor je live salsa muziek.
Dat is waar in het zeer beperkte toeristische gedeelte van Havana. Daarbuiten hoor je enkel Reggaeton (Cubaanse Rap) uit de speakers schallen.

* Het geld voor de toeristen is de CUC, voor de Cubanen de Pesos.
Er is geen scheidslijn tussen wie betaalt, maar tussen wat je waar koopt. Jij kunt ook een kopje espresso krijgen voor 1 peso (1/24e CUC) of een vaste route taxi nemen voor 10 peso. Geld is een ingewikkeld onderwerp op Cuba.

* Alle Cubanen zijn arm en leven van 20$ in de maand.
80% van de Cubaanse economie is ondergronds. Mensen verdienen inderdaad gemiddeld zo’n 20$ in de maand met hun baan. Vrijwel iedereen klust bij en de gemiddelde Cubaan heeft zo’n 100$ per maand te besteden. Dat klinkt nog steeds als heel weinig, maar de eerste levensbehoeften zijn zwaar gesubsidieerd of gratis op Cuba.

* Cubanen zijn vriendelijke, gastvrije en vrolijke mensen
Cubanen zijn net mensen… stereotypering werkt nooit, ook niet op Cuba

* Cuba barst van de prostituees
Dat is net zo’n foute inschatting als de Amerikaan die naar Amsterdam is geweest en thuis verteld dat ze in Nederland gek zijn omdat er geen winkels zijn omdat alle etalages vol met dames van plezier zitten.

* Cuba is duur/goedkoop
Kan allebei. Hoe beter je Cuba begrijpt, de mensen en de weg kent, hoe goedkoper het is.

In het vliegtuig terug kun je de mensen vrij gemakkelijk in twee categorieën indelen. De ene helft is dolenthousiast de andere zwaar teleurgesteld. Het verschil zit hem in de mentaliteit en de voorbereiding. Met dat eerste kan ik je niet helpen, met het tweede wel!

Hasta Luego!

Conga…”

Mocht je nu graag richting Cuba willen dan zijn dit je mogelijkheden:

Wanneer boeken: Zo snel mogelijk om te profiteren van de laagste prijzen

Wanneer reizen: verschillende data

Handbagage: 1 stuk handbagage met een maximaal gewicht van 7kg bij ArkeFly. KLM biedt 12 kg aan.

Ruimbagage: 1 koffer of rugzak met een maximaal gewicht van 20kg bij ArkeFly en 23kg bij KLM

Beschikbare stoelen checken bij KLM: Via onze directe voordeel-link met KLM

Beschikbare stoelen checken bij ArkefLy: Via onze directe voordeel-link met ArkeFly

Ticket + hotel boeken bij Arke: Via onze directe voordeel-link met Arke